top of page

Komang Coach Opleiding Level 1

Wie ben ik?

Mijn naam is Maartje Goossens, initiatiefneemster en gezondheidsprofessional. Sinds 2013 begeleid ik individuele en groepen mensen naar een mentaal- en fysiek gezonder leven. Door te wandelen en te sporten in een natuurlijke omgeving help ik je in het proces van groei/persoonlijke ontwikkeling en weer beweging in jezelf te krijgen.

 

De combinatie van wandelen en sporten is een inspirerend proces dat gecombineerd wordt met ervaringsgerichte oefeningen die je zowel mentaal- fysiek en emotioneel prikkelen om aan dat stuk te werken wat nodig is voor jou. 

2

Waarom deze opleiding?

Na het volgen van deze opleiding heb je een hele handreiking om uit de voeten te kunnen. Iedere oefening heeft als doel om het cognitieve, fysieke en emotionele aan elkaar te verbinden. Wat je probeert te raken is intrinsieke motivatie omdat dit zorgt voor langdurige en blijvende gedragsverandering. Dit kan alleen wanneer het jou raakt vanbinnen als persoon.

 

Alle oefeningen zijn ervaringsgericht en opgebouwd vanuit een brede basis. Je maakt in deze opleiding kennis met verschillende facetten. Door echt maatwerk te bieden ga je iemand zo volledig mogelijk helpen. Dit door zoveel mogelijk te verbinden en aan te sluiten bij de persoon en een zo breed mogelijke prikkel te geven. Hierdoor kan deze persoon aan dat stuk werken wat hem/haar vooruit helpt. Wie weet wordt hierdoor alleen maar de hulpvraag beantwoord maar het is goed mogelijk dat je meer ‘opruimwerk’/wijsheid tegenkomt. Deze opleiding brengt verschillende disciplines samen om zo iemand zo compleet mogelijk te helpen.

 

Diegene die zich wil ontwikkelen hoeft niet goed te zijn in dingen. Het gaat erom welke boodschap of prikkel je krijgt en hoe je die vertaalt naar de praktijk om daar verder mee aan de slag te kunnen. Het is dus altijd passend bij de persoon doordat het niveau aangepast kan worden. Door alle zintuigen te prikkelen pik je altijd wel iets bewust of onbewust op. 

Door deze prikkeling volgt de beweging naar alternatief gedrag vanzelf op een manier die het beste bij deze persoon past van binnenuit. 

 

Deze opleiding leent zich uitstekend voor een ieder die zich als coach, persoon of leidinggevende wil ontwikkelen op de volgende gebieden:

  • Stressklachten (burn-out)

  • Verlieservaringen

  • Persoonlijke ontwikkeling (zelfvertrouwen, assertiviteit en weerbaarheid, zelfbeeld, perfectionisme, focus etc.)

3

Programma en inhoud

Deze opleiding richt zich op de 12 pijlers en bevatten de 12 meest voorkomende thema's waarop mensen vastlopen. Een allround aanpak die geheel op maat te maken is, waardoor u iemand zo volledig en goed mogelijk kan helpen.

12 pijlers:

- Bewegen

- Ademen (Ijsbad try-out, ademhalingsoefeningen

- Creatief

- Systemisch patronen doorbreken 

- Weerbaarheid en assertiviteit 

- Herstel op fysiek, emotioneel en mentaal gebied

- Focus en doelen, door richting te geven aan je leven!

- Balans

- Ontspanning

- Eigen kracht (groeien in je zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde)

- Signaleren kan je leren! (Stress, oude patronen, valkuilen, coping etc).

- Perfectionisme de baas

Programma opleiding

Dag 1. Kennis maken, wennen en verbinden. De praktische invulling van een sessie en de opbouw van een traject. 

Dag 2. Creatieve methodes. Creativiteit is het aanspreken van een beleving en stimuleert anders te denken

Dag 3. Uit het hoofd in het lichaam door te bewegen (CrossFit, wandelen, suppen, boksen) 

Dag 4. Uit het hoofd in het lichaam door te ademen (ademcoaching, meditatie, mindfulness, stretchen en het ijsbad try-out)

Dag 5. Persoonlijke ontwikkeling in up tempo Deel 1. (Perfectionisme, assertiviteit & weerbaarheid, grenzen, focus, patronen, zelfbeeld, zelfvertrouwen, balans en ontspanning etc).

Dag 6. Persoonlijke ontwikkeling in up tempo Deel 2. (Perfectionisme, assertiviteit & weerbaarheid, grenzen, focus, patronen, zelfbeeld, zelfvertrouwen, balans en ontspanning etc).

Dag 7. Terugkomdag

4

Toelating, aanmelding en kosten 

Toelating

Voor beginnende en gevorderde coaches,  leidinggevende en individuele mensen die zich willen verdiepen en ontwikkelen omdat we van elkaar kunnen leren! Er vindt eerst een kennismaking gesprek plaats. Bij gebleken geschiktheid kunt u starten met de opleiding. 

Nascholing en herregistratie

Bij het succesvol behalen van de basis opleiding kunt u zich aansluiten bij Coachingsbureau Goossens als ZZP-er. Informeer naar de voorwaarden. 

 

Na iedere drie jaar is een herregistratie nodig. 

Get in Touch

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content.

bottom of page