Vijf vragen waar een coach je bij kan helpen.
Wil je iets veranderen en overweeg je een coachingstraject? Loop je al een tijdje rond met een probleem of vraag? Lees hier met welke vragen je naar een coach toe kunt stappen.Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen en kan ik beter voor mezelf opkomen?

Vaak is er sprake van een belemmering waardoor iemand niet voor zichzelf op durft te komen. Het is belangrijk te onderzoeken waar deze belemmering nu precies vandaan komt. ‘Is diegene vooral bezig met aardig gevonden worden? Of heeft de coachee wel de juiste vaardigheden om voor zichzelf op te komen, maar simpelweg geen zin in gedoe? Of is er sprake van een negatief zelfbeeld waardoor de coachee zichzelf niet durft te laten zien?'. Door de juiste oefeningen in te zetten wordt dat zelfbeeld weer opgebouwd en zal de coachee leren welke veranderingen in houding en gedachtes hiervoor nodig zijn.


Hoe vind ik meer balans tussen werk en privé?

Voor veel mensen is het leven een grote to-do-lijst geworden, zonder ontspanning of spontaniteit. Zij nemen weinig ruimte om te genieten van het moment zelf en zitten vaak al met hun volgende afspraak of activiteit in hun hoofd. Vaak zit hier perfectionisme achter of vinden zij het lastig om grenzen aan te geven. Door middel van verschillende uitdagingen wordt de balans tussen werk en privé weer hersteld. Dit zijn uitdagingen als het leren omgaan met feedback, het loslaten van een planning of het herschikken van prioriteiten.


Hoe kan ik dingen loslaten?

Piekeren en moeilijk in slaap kunnen komen omdat je dat ene onderwerp maar niet los kunt laten. Piekeren versterkt negatieve gevoelens of gedachtes over de gebeurtenis en zorgt ervoor dat je gevoelens en gedachten een eigen leven gaan leiden ver van het realistisch beeld van de pieker gedachte. Een coach helpt je om je pieker patronen tijdig te herkennen en geeft je oefeningen om te leren hoe je deze kunt stoppen.


Hoe kan ik me weer gelukkig voelen?

Geluk is deels maakbaar. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat geluk voor 50% is aangeboren, 10% van je geluk wordt bepaald door wat je meemaakt en de overige 40% kun je zelf beïnvloeden. Een coach helpt je te onderzoeken welke dingen jouw geluksgevoel versterken en welke dingen je kunt beïnvloeden om het geluksgevoel te verhogen.


Hoe kan ik stress verminderen?

Als iemand last heeft van stress, is het belangrijk om eerst de lichamelijke stress klachten te verminderen alvorens je aan de slag kunt gaan met de dieperliggende oorzaak van stress. Het lichaam moet namelijk eerst tot rust komen. Een coach kan helpen om rust en activiteit op een goede manier af te wisselen, zodat je stopt voor de vermoeidheid toeslaat en je lichaam echt kan herstellen.


Help mijn vraag staat er niet bij!

Zit je vraag er niet tussen? Ook als je geen vraag hebt kan een coach je helpen bij het achterhalen van de werkelijke hulpvraag. Op basis daarvan kun je een concreet doel stellen en samen bepalen hoe het coachingstraject eruit zal gaan zien.Maak nu een afspraak of mail voor meer informatie!32 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven